uitgelezen plek om je batterijen weer op te laden

Sanapolis is niet alleen qua locatie, maar ook qua begeleiding de uitgelezen plek om je batterijen weer op te laden. Er even helemaal tussenuit; de beentjes strekken tijdens een stevige natuurwandeling of een ontspannende jogging; alle spieren eens testen of kilometers malen op de tweewieler? Heerlijk toch? En daarna gewoon helemaal relaxen in onze wellness of onze hotelkamers.

Sport & beweging

Sanapolis, Crescendo & Vitamove

Vanaf januari kan je in Sanapolis als individu of in groep terecht. Denk maar aan een jongerenafdeling van een wieler- of voetbalclub die op trainingskamp wil komen. Of een vriendengroep die een wielerweekendje organiseert. Sanapolis biedt een ruim scala aan activiteiten: sportmedische fitness Vitamove, infrarood sauna, ijsbaden, wandelpad, een parcours voor cyclocrossers, …

Hoeveel watt draai ik? Zou ik een marathon aankunnen? Raak ik wel ooit van die tennisellenboog en die verdomde kniepijn af?” Het zijn allemaal vragen waarmee de beginnende of al geroutineerde sporter zit. In het Sport & bewegingscentrum in samenwerking met Crescendo vind je de antwoorden op al je sportvragen! En je krijgt begeleiding op topniveau.

Vanaf 2024 bieden we ook alle faciliteiten om met jouw groep, team, jeugdbeweging of school te verblijven in ons jeugd- & sporthotel voor in totaal 60 personen.

Gezondheid & Zorg

Individueel of in groep

In onze gebouwen vind je onder meer een centrum voor sportmedische begeleiding & revalidatie. Op die manier bieden we voor zowel groepen als individuen een perfecte omgeving aan om te fitnessen, sporten of revalideren. Vitamove is een preventies en medisch bewegingsplein: een uniek concept dat de kloof tussen fitnesszaal en revalidatiecentrum overbrugt.

Maar er is meer. Het volledige gebouw is bewust rolstoeltoegankelijk en Sanapolis beschikt als eerste en enige locatie in West-Vlaanderen over het label Toerisme voor Autisme.

Het lekkere en gezonde eten wordt in Sanapolis niet alleen geselecteerd door de allerbeste voedingsdeskundigen. Het zal bovendien voor deels geteeld worden in ons eigen voedselbos en met lokale producenten. Brasserie ’t Oud Sanatorium serveert een heerlijk ontbijt, lunch of diner omgeven door al even heerlijke groene rust.

Daarnaast vind je hier binnenkort ook een kinderopvang voor de allerkleinsten.

Toerisme

Een uniek vertrekpunt

Met onze ligging in Sijsele/Damme zijn we op een uniek vertrekpunt voor wandel- en fietstoerisme. Onze site beschikt over ruim 250 parkeerplaatsen, een overdekte fietsenberging, 15 gratis oplaadpunten voor e-bikes en binnenkort ook 6 laadpunten voor elektrische wagens.

Aan inspiratie geen probleem want aan het onthaal kan je kiezen uit één van de tientallen wandel- fietsroutes die op ons domein vertrekken. Zowel voor recreatieve fietsers, mountainbikes als voor racefietsen.

Download hier onze fiets- & wandelroutes.

Rustig genieten kan je doen in onze brasserie ’t Oud Sanatorium. Deze brasserie ademt historiek uit en biedt je een gevarieerde kaart aan gebaseerd op drie kernwaarden: lekker, lokaal en gezond. Het kader is uniek: een volledig afgesloten tuin met ruim terras, speeltuin, neerhofdieren en alpaca’s. Met die laatste kan je ook een wandeling  maken.

 

rust, natuur, comfort & BEGELEIDING op maat

Sanapolis biedt elke bezoeker
rust, natuur, comfort en begeleiding op maat.

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy.